Nábor nových členů

Týmy

Přihlášení

Naši sponzoři

  • eon
  • starnet
  • image
  • image

Zápasy SK Pedagog - od 11.3. do 12.3.2017

  Přebor JČ MŽ
SK Pedagog ČB Pedagog 50 4:0 Logo Prachatice 50 HBC Prachatice
  MČR SŽ
SK Suchdol n/L. logo Suchdol 50 8:2 Pedagog 50 SK Pedagog ČB
  Extraliga MD
HC ŠD Písek Logo Pisek 50 3:4 ss Pedagog 50 SK Pedagog ČB
 2.NHBL - Muži
HBC Prachatice Logo Prachatice 50 3:1 Pedagog 50 SK Pedagog ČB 

Podrobnosti k zápasům jsou převzaty ze serveru www.hokejbal-jih.cz. Autoři článků: Petr Kaše, Barbora Smudková

Muži - II.NHbL

HBC Prachatice - SK Pedagog České Budějovice   3:1 (1:0,0:0,2:1) 

V sobotu čekal prachatický A-tým přímý souboj o třetí příčku II.NHbL s českobudějovickým Pedagogem. Hosté rozhodně nepřijeli do Prachatic na párek v rohlíku, o čemž vypovídala nejen soupiska čítající více než patnáct jmen, ale i extraligový brankář v brance Pedagogu Petr Mikl. Naopak, největší změnou na střídačce Horalů, byl příchod zkušeného trenéra Víta Čapka, pod jehož taktovkou se měli Prachatičtí představit vůbec poprvé.

Utkání začali lépe domácí, kteří pálili na Mikla ze všech pozic, zkušený gólman však bez větších problému odolával. To však platilo pouze do osmé minuty, kdy FrantišekKott hledal před bránou Karla Sedláčka, ale jeho střílenou přihrávkou nasměroval za záda českobudějovické opory jeden z obránců hostí - 1:0. Dále se zápas vyvíjel v podobném duchu, domácí měli mírnou herní převahu a více střel, hosté zase nebezpečné výpady a přečíslení, se všemi si však poradil skvělý Tomáš Pixa v brance Horalů. Tedy až do 33. minuty, kdy Adam Bárta využil zmatku v domácí obraně a střelou do protipohybu nedal Pixovi nejmenší šanci – 1:1. Hosté se však z vyrovnání neradovali dlouho, v čase 38:40 se podruhé prosadil kapitán B-týmu ve službách ,,áčka“, důrazný František Kott, který se nejlépe zorientoval před svatyní hostí a bekhendem přehodil míček za Miklova záda - 2:1. Vítězství ještě pečetil v čase 44:30 Jiří Lang, který využil opuštěné klece hostí - 3:1.

Horalové komentovali utkání slovy: Diváci byli svědky pohledného utkání s nádechem play-off, kdy ani jeden ze soupeřů nevypustil jediný souboj. Nový trenér Horalů Vít Čapek tak mohl být s výkonem svých svěřenců spokojen. Nějaké výtky by se určitě našly, ale nemůžeme chtít zázraky hned. Pozitivní je, že domácí hráči se dnes hokejbalem především bavili a opět hráli jako tým, což je dobrý příslib do budoucna.

 

Extraliga MD

HC ŠD Písek - SK Pedagog České Budějovice    3:4 ss  (2:2,0:1,1:0-0:1) 

Třetí Pedagog před nedělním polednem rozehrál utkání v Písku ještě s nadějí na postup do play-off, kterou umocňoval náročný soupeř jejich rivalů ze Suchdola. Už ve 29. vteřině ale překvapil ambiciózní hostí Čadil, který z mezikruží poslal míček do budějovické branky. Na koni ale Písek nezůstal dlouho, o necelou minutu později vyrovnal skóre Neruda. Vyrovnaná hra vydržela až do jedenácté minuty, kdy po chybě domácích Chudomel našel Hucla a ten pod Baušovo břevno nadělil gól na 1:2. Podobně jako v úvodu první části ale ani Pedagogu vedení dlouho nevydrželo, tlak na branku střeženou Tomáškem využil Pechlát. Pěknou hru předváděly i v druhé části obě strany. Písek během přesilovky už doufal v proměnění šancí Hrnečkové a Hnyka. Nakonec se ale po propuštění Krajánka z trestné lavice radoval Pedagog, když Zelenka dostal Budějovice do vedení 2:3. Ve třetí části si dali domácí za cíl vyrovnat, pevná obrana hostí a hbyté úniky před domácí branku ale Písku snažení nijak neulehčovaly. Míček ale do sítě Budějovic přecijen doputoval, v poslední dvouminutovce pronikl intenzivní obranou hostí Čadil. Pedagog sice ihned přešel do útoku, kde předvedl dvě velmi nadějné šance, siréna hlásající konec byla ale neúprosná. Zápas tak dospěl do samostatných nájezdů, ze kterých už si Pedagog nemohl odnést víc než dva body. Ty nakonec skutečně vybodoval, vítězný gól vstřelil až v osmé sérii nájezdů Silný.

 

Statistiky - MD - HC ŠD Písek - SK Pedagog  

 

MČR SŽ 

SK Suchdol n/L. - SK Pedagog České Budějovice   8:2 (2:1,3:1,3:0)

Suchdol v sobotu přivítal desátý tým tabulky SK Pedagog. Přestože po většinu zápasu měli převahu domácí, byl to právě budějovický tým, který střelou Nebora otevřel skóre. Další průběh třetiny už ale byl v režii Suchdola, který do druhé části vstupoval s vedením 2:1. I následující zásah skončil v brance Pedagogu, ve 22. minutě ale opět do útoku vyrazil Nebor, jehož střelu dopravil do branky Stankay. Druhý gól Budějovic byl ale jejich posledním a Suchdol tak mohl rozjet gólové žně. Do konce druhé části navýšili domácí vedení na 5:2, v závěrečné části skóre doplnili na finálních 8:2.

 

Přebor JČ MŽ 

SK Pedagog České Budějovice - HBC Prachatice  4:0 (1:0,1:0,2:0)

České Budějovice přivítaly v neděli prachatické Horaly, kteří s náskokem čtyř bodů drželi čtvrtou příčku. Prachatičtí sice byli ve hře o něco aktivnější, gólový um ale přesto předvedl jako první Lálík před brankou hostí. Pedagogu se pak obzvlášť povedl vstup do druhé třetiny, kdy už po 21 vteřinách navýšil náskok na 2:0 Moser. Horaly dostal do naděje na snížení zejména Novák, jeho střela ale rozezvučela břevno. Třetí část rozehrály Budějovice únikem Jaška a Krajánka zakončeným přesným zásahem Lálíka, po kterém se Prachatičtí během oddechového času pokusili o sestavení ideálních formací. Ani reorganizace ale Prachaticím nepomohla, výhru Pedagogu zpečetil Bárta.

Jak se Horalové vyjádřili na svých facebookových stránkách, ublížil jim hlavně nedostatek zimní přípravy na hřišti: „Týmu Horalů nelze upřít snahu, bylo vidět, že kondičně jsou připraveni. To, co Horalům chybí, je práce s hokejkou. Krutý výsledek nastavil zrcadlo preferovaným tréninkovým cvičením bez hokejky. Zatímco domácí stříleli, hosté nedokázali zužitkovat "svazové molekuly" a po zásluze prohráli. Tuto neděli tak byla zodpovězena otázka, zda lze hrát hokejbal úspěšně bez tréninku s hokejkou.